Hoppa till innehåll →

Grillkväll i Stockholm

Jag och mina vänner träffades i lördags kväll för att grilla tillsammans. Eftersom vi alla bor centralt i Stockholm utan balkong och altan, så bestämde vi oss för att ta med en grill och ses på Djurgården precis vid vattnet. Vädret var fantastiskt i lördags, det var högsommarvärme trots att kalendern bara visade mitten på maj – väldigt ovanligt faktiskt. Perfekt väder för att umgås med vännerna!

Vi blev åtta stycken som träffades och en av mina vänner hade med sig sin portabla gasolgrill som han investerade i förra sommaren. Den är otroligt nätt och smidig och han kan ta den på en cykelkärra utan större problem. Han grillar på den året om, då han bor i en lägenhet på bottenvåningen och där han har tillgång till innergården där man får grilla.

Det var trevligt att träffas igen, det var ett tag sedan vi sågs alla åtta. Vi har känt varandra sedan vi gick på lågstadiet och ju äldre vi blir, desto mer sällan ses vi. Och nu var just ett sådant tillfälle, då det var några månader sedan vi sågs allihop. En av killarna har precis fått nytt jobb! Det var kul att höra honom berätta om sin nya position som mäklare i Stockholms innerstad. Medan han berättade om sitt nya jobb förberedde vi grillmaten och med åtta hungriga personer blev det såklart en hel del mat.

Någon har allergi och kan inte äta grillad majskolv, en annan är laktosintolerant och kunde inte äta den tzatziki som jag hade tagit med, men då fick vi smaka på en hemgjord dressing som var fantastisk till det grillade köttet. En av vännerna äter inte fläskkött, så han hade tagit med quornfiléer som han hade gjort grillspett av. Denna härliga blandning av grilldoft i sommarvärme med vänner var helt underbart.

Grilla vegetariskt

En av killarna som var med är flexitarian. Han äter alltså det mesta, men gillar att äta samt laga vegetariska rätter. Han hade förberett grillspett gjorda på paprika, champinjoner och tomater, sedan grillade han blomkålsskivor vid sidan om. Det var så gott! Han hade också gjort en hummus på jordärtskocka som är något av det godaste jag någonsin ätit tror jag. Det är en speciell smak, men otroligt god!

Avslutningsvis så var alla mätta och nöjda i sommarvärmen. Det mesta smakar bra när man sitter ute och äter i goda vänners lag och speciellt på ett sådant fantastiskt ställe som på Djurgården. Det var mycket folk ute, vilket är klassiskt när solen tittar fram i Sverige, och att känna brisen från vattnet och solens värme på huden var en fantastisk kombination. Fler somriga grillkvällar får det bli!

Publicerat i Mat