Hoppa till innehåll →

Mina favoritplatser i Stockholm

Just nu sitter jag faktiskt på ett av mina favoritställen i Stockholm, Il Caffé på Söder, och tar en fika. På fatet framför mig ligger en grymt god svartvinbärsbulle (halvt uppäten) och dagens dos av macchiato sitter som en smäck. Det är skönt avskalat här, inte en massa trendriktig inredning bara för att. Jag brukar varva med L:a Bruket som också ligger här på Söder och är en annan favvo. Där blir det oftast grapefrukt. Känns liksom somrigt och fräscht.

Efter fikat ska jag ta mig till Fjällgatan och gå hela vägen till Slussen. På vägen går man nämligen förbi min nästa favoritplats som är Fåfängan. Ett supernice ställe med fantastiskt fin utsikt över Stockholm! Idag ska jag inte äta, men måste gå dit och testa deras efterrättsbuffé som alltid är på topp. På sommaren kan man sitta ute och äta och och titta på solnedgången och alla färjor som kommer och går, en lisa för både mage och själ.

Jag drömmer mig bort

Jag gillar att bada vid Nockebyklipporna på sommaren, men det ligger ganska långt utanför centrala Stockholm. Förbi Bromma och mitt emot Drottningholms slott. Men det är vackert och trivsamt där. Jag brukar ligga och fundera på mitt jobb och mina framtidsplaner. Ibland lyssnar jag på nån rolig podd eller nån sommarpratare. Men mest ligger jag och studerar molnen och filosoferar. Jag känner mig så lyckligt förunnad att kunna bada och sola så nära denna storstad.

Jag har ett till ställe jag går till för att drömma mig bort. Men det är på vintern, runt jul. Det är faktiskt julmarknaden på Stortorget i Gamla stan. På sommaren vill jag inte vara där för då är bara en massa konstiga turister och högljudda röster. Jag förstår längtan att se dessa gamla hus och känna historiens vingslag. De borde komma på vintern för de missar faktiskt världens mysigaste julmarknad och en ännu bättre stämning än på sommaren.

Några öar

Ett par öar måste jag nämna. Nummer ett är Utö. Mest för att den är ganska liten och mysig, och för att man kan cykla runt på grusvägar runt hela ön och bara känna sommaren i sig. En annan sak som är guld värd är att man kan åka skärgårdsbåt hit ut. Nummer två är Ekerö som ligger ungefär en kvart utanför city, i alla fall med bil. Ekerö ligger mitt på landet och man kan plocka massor med jordgubbar.

En park har jag såklart också med bland mina favoritställen i Stockholm, och inte vilken park som helst utan en av Stockholms äldsta som heter Berzelii Park. Den ligger precis vid Berns och Chinateatern som många känner till. Parken är otroligt mysig och vacker och jag och mina kompisar brukar bara hänga där och kolla på folk eller ha picknick. Här kan vi sitta i timmar och gissa folks yrke eller var de är ifrån och fantisera upp deras livshistoria!

Publicerat i Övrigt