Hoppa till innehåll →

Träningstips

Jag går gärna till gymmet när det är kallt och ruggigt eller om det regnar ute. Är vädret bra föredrar jag att träna ute och då gärna kondition genom en powerwalk i intervaller. Detta kombinerar jag med att träna armar eller ben. Väljer jag att träna ben blir det mycket uppförsbackar under den cirka milslånga powerwalken. Det är ett perfekt sätt att rensa hjärnan efter en lång dag på jobbet!

Om jag väljer att träna armar på min powerwalk stannar jag mot en parkbänk eller ett träd och gör armhävningar. På min slinga finns dessutom ett träd där jag kan lyfta mig själv. Vilken lyx, va? Det finns otroligt många sätt att utnyttja naturen när vädret tillåter. Med schysst musik i öronen och naturen runt omkring mig mår jag riktigt bra! Gör inte du?

Något annat jag verkligen gillar är när jag får med mig några kompisar på ett spinningpass. Tempot, pulsen och musiken är så peppande och motiverande. Stämningen i rummet när alla kör stenhårt, svetten lackar och pulsen är hög är något jag älskar. Måste nog få dit kompisarna på söndag! Vi ska ut på lördag och efter en kväll på casinot kan väl ingenting vara bättre än ett stenhårt spinningpass. Hur gör du dagen efter? Tränar du bort baksmällan eller ligger du i soffan med en film och en påse chips? Det händer mig ibland faktiskt.

Håller du dig i form eller är du en soffpotatis? Egentligen spelar det ingen roll. Vi är alla olika med olika förutsättningar. Jag har lyckats hitta den typ av träning som jag gillar, vilket är skönt. Jag tror det viktigaste för att vi ska må bra är att hitta sin grej. Det kan vara svårt och kanske måste man utforska flera träningsformer innan man hittar en som passar.

Midnattsloppet

Har du sprungit Midnattsloppet? Jag har gjort det de senaste åren men tro nu inte att jag vinner loppet varje år. Jag springer mest för att det är kul och för att ha något att se fram emot och träna till. Sen gillar jag att efter en stressig dag springa en runda för att rensa tankarna eller gå till gymmet och springa på löpbandet.

Hur gör du för att varva ner eller koppla av? Ibland kan det vara skönt att bara slå sig ner i soffan med en bra bok också. Eller lite schysst musik och ett spel. Nu ska jag faktiskt dra och träffa en polare på gymmet, vi ska köra ben och rygg. Tänkte att jag kan berätta mer om mitt träningsschema i ett annat inlägg.

Publicerat i Träning